U hebt net uw nieuwste video op Facebook gepost en u bent verbaasd over hoe weinig die wordt bekeken door uw doelpubliek? U kunt het slachtoffer zijn van het algoritme van Facebook.
Wat is het algoritme?
Kort gezegd is het een reeks bewerkingen die in een bepaalde volgorde moeten worden uitgevoerd om een probleem op te lossen. Het is een systeem dat op veel platformen wordt gebruikt om de content die u te zien krijgt in een bepaalde volgorde te zetten en aan te passen.
Deze algoritmen tonen informatie, posts, video's, afbeeldingen waarbij de grootste kans bestaat dat u erop zult reageren of die verband houden met uw interesses.
Hoe werkt het?
Dankzij deze gegevens laat Facebook u content zien die u wilt lezen, een video waarin u geïnteresseerd bent, een foto die u eerder zult “liken” of delen. Al deze gegevens zijn afhankelijk van verschillende factoren:
- wie publiceert er?
- via welk toestel bent u aan het surfen?
- wat is het tijdstip van de dag?
Het algoritme van Facebook maakt vervolgens een keuze op basis van uw voorkeuren en de relevantie van de informatie die het zal verwerken, om u de meest interessante inhoud aan te bieden. Dit kan de reden zijn waarom u moeite hebt om een nieuw publiek te bereiken, omdat u verdrinkt in een stortvloed van gegevens.
Hoe het algoritme omzeilen?
Er bestaan verschillende methodes om een mislukte post op Facebook te vermijden. Kiezen voor een visuele post is de eerste. Afbeeldingen, gifs en video's maken de beste kans om gedeeld te worden. Video is de methode die leidt tot de meeste interacties op het sociale netwerk.
Het publiceren van uw video op Facebook zal uw kansen om te verschijnen in de nieuwsfeed van uw potentiële klanten sterk verbeteren. Als u een video van Youtube publiceert, is uw kans op interactie kleiner.
Het formaat van uw video moet bij voorkeur vierkant zijn. Weergegeven op een mobiele telefoon neemt zo’n video meer ruimte in beslag. Ze trekt dus gemakkelijker de aandacht van uw publiek en bevordert een vlottere en aangenamere kijkervaring.
Een livevideo op Facebook levert ook meer interactie op. Er is geconstateerd dat gebruikers de neiging hebben om hierop tot tien keer meer commentaar te geven dan op vooraf opgenomen video's.
Mensen delen gemakkelijker foto's en video's dan links. Dit delen stelt u in staat om mensen buiten uw groep van fans te bereiken. Aarzel niet om te werken aan uw storytelling en focus op emoties.
U wilt dit probleem vermijden. Heeft u al nagedacht over gesponsorde campagnes? Wilt u meer informatie? Raadpleeg nu onze experts!