Hoe bouwt u een goede
videostrategie uit op sociale media?

Sociale media zijn al vele jaren in trek. Zij maken deel uit van ons dagelijks leven en bieden een breed scala van mogelijkheden. Content om ons te vermaken, te informeren, te inspireren en soms zelfs om ons ertoe aan te zetten een product of dienst te kopen. Adverteerders hebben dat begrepen, dit communicatiekanaal is absoluut noodzakelijk om nieuwe klanten te werven. Wilt u nieuwe doelgroepen voor u winnen en uw inspanningen voor eens en voor altijd winstgevend maken? Wij begeleiden u bij het ontwikkelen van een goede videostrategie voor sociale media! Welkom bij onze gids om uw communicatie als een pro te beheersen.

Tips voor een goede video

 1. De aandacht trekken
  Video is zonder twijfel de meest geconsumeerde vorm van media op sociale media. Kort en intens heeft het ook een onmiskenbare aantrekkingskracht op internetgebruikers. Maar – en daar ligt de uitdaging – de aandachtsspanne online wordt steeds korter. Overweldigd door een veelheid van meldingen en verzoeken van alle kanten wordt het steeds ingewikkelder om de belangstelling van de gebruikers vast te houden. Daarom moet u de belangrijke informatie in uw video zo goed mogelijk samenvatten. De video moet een evenwichtige balans hebben en mag niet te lang zijn om uw publiek niet te vervelen. Het is absoluut noodzakelijk dat u de sleutelelementen die nodig zijn om alles snel te begrijpen aan het begin van uw video zet. De eerste seconden zijn essentieel voor de kijker om aan uw video gekluisterd te raken en te blijven kijken.

 2. Goed bedachte trefwoorden
  Wist u dat YouTube de op één na grootste zoekmachine ter wereld is? Het gevolg is dat de mensen daar zoekopdrachten ingeven. Hetzelfde geldt voor sociale media! Daarom is het belangrijk dat uw video vergezeld wordt van de juiste zoekwoorden, relevante hashtags, een coherente beschrijving, een geïnspireerde metatekst en een pakkende titel om goed te kunnen ranken tussen andere video's. Trends, buzz en populariteit kunnen niet gerealiseerd worden zonder even na te denken over de te gebruiken termen. Verplaats u in de schoenen van de internetgebruiker en vraag u af: "wat zou ik in mijn zoekbalk typen als ik een soortgelijk product als het mijne zou zoeken?”

 3. Doel van de video bepalen
  Wilt u een video maken? Dat is mooi, maar heeft u zich al afgevraagd waarom? Wat is het hoofddoel van uw video? Wilt u trafiek naar uw website lokken? Mensen overtuigen om uw product te kopen of uw diensten te gebruiken? Uw fans op de hoogte brengen van een belangrijk nieuwtje voor uw bedrijf? Dit doel, deze doelstelling, is de "call-to-action". Het is de gewenste reactie van uw publiek. Des te meer reden om dit goed te begrijpen en duidelijk te maken voor iedereen. Haal geen woorden door elkaar en probeer geen handelingen of boodschappen te mixen. Houd het bij één oproep tot actie per video.

 4. Surf mee op de trends
  Wilt u uw populariteit snel opkrikken? Surf mee op trendy onderwerpen! Video transformeert en vertegenwoordigt de stem van uw bedrijf. U kunt gebruikmaken van verhalen, nieuwsberichten, consumentengewoonten of elke andere content die viraal gaat of cultureel gedeeld wordt door uw fans. Steun goede doelen van dat moment, post humoristische video's over een onderwerp dat in het nieuws geweest is, publiceer video’s met hashtags die door iedereen gedeeld worden (#throwbackthursday, #mothersday, #bluemonday... ).

 5. Informeer en deel
  Tegenover elk artikel zal video het altijd winnen. Gebruik het om al uw belangrijke informatie te delen: uw nieuws, uw verwezenlijkingen, uw toekomstige projecten, uw laatste inspanningen in de strijd tegen de vervuiling, de komst van een nieuwe dienst of een nieuw product, enz. Houd uw fans op de hoogte van waar u mee bezig bent en wat u doet om uzelf dag na dag te verbeteren.

 6. Zet uzelf in de kijker
  Zodra een video begint, moeten uw trouwste fans weten dat het om uw bedrijf, uw zaak gaat! Zet er uw logo op, behoud uw kleuren, uw slogan, enz. Uw visuele en audio-identiteit spelen een belangrijke rol in de collectieve verbeelding.

 7. Techniek die top is
  Niets is frustrerender dan dat uw boodschap op een laag pitje komt te staan door technische problemen. Uw video moet onberispelijk zijn: goed gekadreerd, met een dynamische en gecontroleerde montage, geen geluidsproblemen, enz. Als u zich niet op uw gemak voelt bij de productie, aarzel dan niet om deze taak aan professionals toe te vertrouwen. Videobiz maakt alle soorten video's volgens uw behoeften.

 8. Achter elk bedrijf staan mensen
  Als u uw publiek wilt overtuigen, moet u in gedachten houden dat zij behoefte hebben aan menselijkheid. Om identificatie en gehechtheid te bevorderen, is het ten zeerste aan te bevelen uw bedrijf te vermenselijken. Dit is de perfecte gelegenheid om een video te maken waarin u uw team voorstelt, om getuigenissen van gebruikers te posten, om een kijkje achter de schermen van een belangrijk evenement te laten zien, om de voorbereidingen van een reclamecampagne te tonen, enz. Geef uw merk een gezicht, een persoonlijkheid, een toon om de mensen te winnen voor uw project, uw filosofie en uw waarden.

 9. Analyseer uw campagnes
  De meeste sociale media bieden uitgebreide en gedetailleerde statistieken. Hiermee kunt u nagaan of zij het doel waarvoor zij bestemd waren, hebben bereikt. Een manier om uw zwakke en sterke punten te belichten, fouten die u niet mag maken, het soort publiek dat u bereikt, enz. Door de resultaten te begrijpen en ervan te leren zult u tot nieuwe hoogten stijgen.

 10. Mobile-friendly
  De meeste mensen controleren sociale media op hun telefoon. Daarom is het van essentieel belang dat uw berichten aangepast zijn: format, ondertitels (de meeste mensen bekijken video's zonder geluid), duur, geoptimaliseerd formaat, enz. Laat een gebrek aan voorbereiding uw inspanningen niet verpesten!

Wat zijn goede videopraktijken voor sociale media?

Het ene sociale netwerk is het andere niet. De doelgroepen zijn immers verschillend, de verwachtingen zijn niet dezelfde en de content moet logischerwijs aangepast worden. Het is niet verstandig om hetzelfde, zonder onderscheid, op al uw sociale media te publiceren.

FacebookIllustratie van video op sociale netwerken

Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Op uw merk-/bedrijfskanaal: inspirerende of emotioneel krachtige video's, samenvattingen van opgenomen evenementen (concerten, productpresentaties, boekenbeurzen, bedrijfsdagen, enz. ), in de kijker zetten van werknemers van uw team (getuigenissen, voorstelling van hun werk, ontdekking van een dienst, enz.)
 • In story: nieuwe producten onder de aandacht brengen, de sfeer van een evenement (feest, inwijding, productpresentatie, enz.) laten zien, anekdote op kantoor
 • Tijdens een live: presentatie van nieuwe producten, interviews met deskundigen of leden van uw team, lancering van een nieuw product
 • Op het voorblad: montage van uw activiteiten of werknemers om uw werk in een paar foto's te presenteren
 • In de vorm van reclame: vóór de content, tijdens de content, carrouselreclame

Hebt u meer technische informatie nodig?

Instagram

Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • In de nieuwsfeed: visueel mooie en artistieke projecten, achter de schermen van een evenement, interviews, vraag-en-antwoordsessie
 • In story: momenten uit het dagelijkse leven, achter de schermen van een gebeurtenis, plagerijen van een ontmoeting (met een deskundige, een ster, een partner, enz.)
 • In de vorm van reclame: korte video's waarin uw product of dienst wordt voorgesteld

TikTok

Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • In de nieuwsfeed: lyp-sync, dansjes, comedy sketch, memes, uitdagingen, gesponsorde video's, enz.
 • In de vorm van reclame: gesponsorde video, video in partnership met een influencer of content creator, enz.

Het sociale netwerk voor jonge tieners is een groot succes. Ontdek waarom u deze kans niet mag laten voorbijgaan!

YouTube

Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Op het kanaal van uw merk/bedrijf: inleidende video (waar het kanaal voor dient, wat er op te vinden is, enz.), productpresentatie, demo's, webinars, reclamecampagne, enz. Het indelen van uw video's in afspeellijsten maakt het afspelen gemakkelijker en het zoeken naar video's aangenamer
 • Tijdens een live: meegeven van nieuwigheden, interviews (expert, maker, teamlid, partner, manager, enz.), backstage bij een evenement
 • In de vorm van reclame: vóór video's over een soortgelijk onderwerp als het uwe, na video's, in "bumper-ad" (korte reclame van 6 tot 10 seconden) om uw product of dienst voor te stellen

Zoekt u tips om de kijktijd van uw video's te verlengen?

LinkedIn

Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • In de nieuwsfeed: video voor educatieve doeleinden, om goede praktijken te delen, om een sector/bedrijf/uw werknemers te steunen, interviews, vraag- en antwoordsessie
 • Tijdens een live: interviews met deskundigen, vraag- en antwoordsessie, beste praktijken over een specifiek onderwerp/thema van het moment

Twitter

 • In de nieuwsfeed: om nieuws, live-evenementen, interviews, gifs in de kijker te zetten
 • Tijdens een live: achter de schermen van een evenement, presentatie van uw lokalen, een afdeling, uw werkomgeving
 • In de vorm van reclame: promotionele tweets, advertenties, om uw Twitter-account onder de aandacht te brengen, om een product/dienst te promoten, om trends te tonen

Snapchat

 • In de vorm van een snap: om uw promoties/deals/beperkte aanbiedingen te tonen, achter de schermen van een evenement
 • In de vorm van reclame: in gesponsorde story’s, via gesponsorde filters, reclamevideo’s

Heeft u de beste videostrategie voor sociale media bepaald? Als u steun nodig hebt bij uw inspanningen, kunt u altijd contact opnemen met ons team van communicatieprofessionals. Wij zullen u graag helpen uw doelstellingen te bereiken. Waar wacht u nog op om uw lot in eigen handen te nemen?Deze artikelen kunnen u ook interesseren!

22 mei 2024

Maximaliseer de impact van uw bedrijfsvideo
met sound design en kleurcorrectie

Lees meer

14 november 2023

De kracht van korte video's
om uw online zichtbaarheid te versterken

Lees meer

24 augustus 2023

Hoe overtuigt u uw klanten met uw marketingvideo's
in 2023?

Lees meer

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken